Staalon Festit Kittilän kylänraitilla taithen ja kaupan päivänä jälleen 16.9.2023 - ohjelma pävitetään tähän tilalle pian!

**** TIETOA VUODEN 2022 OHJELMASTA. Kittiläläinen paikallinen rikas kulttuuritarjonta tulee raikkaalla otteella kaikkien ulottuville lauantaina 17.9.2022. Tapahtuma tuo muun muassa mielenkiintoisia työpajoja, kulttuuria, ohjelmaa lapsille ja nuorille ja vilkasta kaupankäyntiä syyskuiseen viikonloppuun. Tänä vuonna Kittilän kunnan vapaa-ajanpalvelut; kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi sekä kirjasto tuottavat festien sisällön tiiviissä yhteistyössä. Mukana järjestelyissä ovat myös seurakunta ja useat paikalliset toimijat. Staalon Festien ohjelma on yleisölle maksutonta, museoihin sisäänpääsymaksu. Ohjelma päivitetään tapahtumapäivään saakka! Ota seurantaan Staalon Festien Facebook- ja Instagram-sivut, niin pysyt ajan tasalla!

Ohjelma 2022

Ohjelmaan kaikki muutokset mahdollisia.

Kirjasto

(Kirjatie 1, 99100 Kittilä)
 • klo 10.00-10.45 Reidar Särestöniemen elämäkerta - keskustelua tekeillä olevasta teoksesta

  Museonjohtaja Anne Koskamo ja kulttuuritoimittaja Noora Vaarala keskustelevat kirjastotoimenjohtaja Noora Mustajoen johdolla Vaaralan tekeillä olevasta Reidar Särestöniemen elämäkerrasta, jossa keskitytään erityisesti rakkauteen ja etsitään sitä oikeaa Särestöniemeä, joka ei uskaltanut olla sitä mitä oli.

  Tilaisuus on maksuton.

 • klo 11.00-11.45 Provosoinnin ja häirinnän taide. Kalervo Palsa vastarinnan ja vastarannan kiiskenä - luento ja taideteoksen julkistus

   

  Kuvataiteilija ja tutkija Jyrki Siukonen julkistaa uuden teoksensa ja pitää esitelmän Provosoinnin ja häirinnän taide. Kalervo Palsa vastarinnan ja vastarannan kiiskenä. Uuden julkistettavan teoksen lähtökohtana on Kalervo Palsan taiteeseen ja elämänkatsomukseen liittynyt halu provosoida ja kyseenalaistaa. Teos on osa Kalervo Palsan 75-juhlavuoden nykytaideteosten sarjaa. Tuottajina Palsa-museo sekä Kittilän kunta.

  Esitelmässään Provosoinnin ja häirinnän taide – Kalervo Palsa vastarinnan ja vastarannan kiiskenä Siukonen tarkastelee Kalervo Palsan taiteellista toimintaa häiriön tuottamisena ja vastahankaan asettumisena.

  Tilaisuus on maksuton.

 • klo 13.00-13.45 Pienen hauen pyydystys –kirjaesitelmä ja haastattelu

  Kirjailija Juhani Karila kertoo kirjastotoimenjohtaja Noora Mustajoen haastattelemana mm. Kalevi Jäntti ja Jarkko Laine palkintojen saaneesta Pienen hauen pyydystys -kirjastaan ja sen syntymästä sekä uudesta työn alla olevasta romaanistaan. Kesto noin 45min.

  Tilaisuus on maksuton.

 • klo 14.00-15.30 Sienisade, non- stop –kuvataidetyöpaja lapsille

  Kiertävä lastenkulttuurikeskus Kattila ry: Sienisade-työpajassa lähdetään sieniretkelle mielikuvituksen metsiin, ja tehdään omia sieniä maalaten ja leikaten. Sienistä kootaan yhteinen sienisade-teos esille kirjastoon. Kun sienikausi alkaa hiljentyä, jokainen saa viedä omat sienensä kotiin.

  Työpaja sopii kaikille joilla pysyy sivellin ja sakset kädessä, ja siihen voi osallistua myös yhdessä aikuisen kanssa. Työpajan ohjaa kuvataiteilija Mari Oikarinen, joka on myös intomielinen sienestäjä. Työpaja pyörii nonstoppina.

  Tapahtuma on osa Kiertävä lastenkulttuurikeskus Kattilan Taidetta tuntureille -hanketta.

  Tilaisuus on maksuton.

 • klo 14.00-14.30 Mitä ötö ??? Musiikillinen ja osallistava esitys

  Kiertävä lastenkulttuurikeskus Kattila ry: Mitä ötö ??? on musiikillinen ja osallistava teos lapsiperheille. Ötökkätutkijan ja ötökkäintoilijan matkassa sukelletaan ötököiden elämään laulujen ja lorujen siivittämänä. Esiintyjinä toimivat musiikkikasvattaja Mari Mulari ja muusikko Elina Alatörmänen.

  Kestoltaan esitys on 30 minuuttia.

  Tapahtuma on osa Kiertävä lastenkulttuurikeskus Kattilan Taidetta tuntureille -hanketta.

  Tilaisuus on maksuton.

 • klo 15.00-15.30 Markalla Laakkosia, liiketeos aakkosista

  Kiertävä lastenkulttuurikeskus Kattila ry: Markalla Laakkosia on saanut innoituksensa Heli Laaksosen mainioista Lounais-Suomen murteella kirjoitetuista runoista aakkosista sekä Elina Warstan hurjasta kuvituksesta. Liikkuvia aakkosia viedään sinne missä niihin juuri tutustutaan ja niitä opitaan. Tanssivat interaktiiviset aakkosleikit ja liikepohdinnat tarjoilevat muina muotoina sen mitä me paperilla tuijotamme.

  Tapahtuma on osa Kiertävä lastenkulttuurikeskus Kattilan Taidetta tuntureille -hanketta.

  Tilaisuus on maksuton.

 • klo 18.00-21.00 Ýökahvilan etkot K11

  Illan ohjelmassa lautapelejä ja kahvia sekä Tiina Puljujärven vetämä Among Us – Live action -roolipeli. Mukana menossa Nuorisopalvelut sekä seurakunnan nuorisotyö, tule tutustumaan!

  Tilaisuus on maksuton.

Nuorisotila Käki

(Valtatie 11 B, 99100 Kittilä)

Työväentalo

(Narikkatie 5, 99100 Kittilä)

Runohuone

(Valtatie 44, 99100 Kittilä)

Soikkeli

(Valtatie 24 99100 Kittilä)
 • klo 10.00-18.00 Lounaskahvila auki

  Inkerin kahvila avoinna tapahtumien ajan – keittolounas, kahvia ja pullaa.

 • klo 12.00 Mandoliinimiehet esiintyvät

  Tilaisuus on maksuton.

 • klo 17.00-17.45 SÄIE

  Juuri Säikeet ja Mannerlaatat -singlet julkaissut SÄIE esiintyy neljän muusikon voimin Soikkelilla. Mukana ovat Eveliina Niva (laulu, kitara), Elina Alatörmänen (laulu, kitara, piano), Noora Nietosvuori-Nummi (laulu, viulu) ja Kai Konki (basso).

  Tilaisuus on maksuton.

Yläri-sali

(Valtatie 9 A, 99100 Kittilä)
 • klo 20.00-22.30 Film Fest; Sininen tiikeri

  Nuorten leffaillassa katsotaan visuaalisesti kaunis ja ajatuksia herättävä elokuva Sininen tiikeri (90 min) ja nautitaan Kattilan tarjoamista leffaherkuista. Elokuvan jälkeen keskustellaan ja puretaan elokuvasta heränneitä tuntoja taidetyöskentelyn kautta. Elokuvaillan ja työpajan vetää Tiina Puljujärvi. Tilaisuus on K13. Vapaa pääsy.

  Tapahtuma on osa Kiertävä lastenkulttuurikeskus Kattilan Taidetta tuntureille -hanketta.

Kittilän kirkko

(Valtatie 93, 99100 Kittilä)
 • klo 18.00-19.00 Runo- ja laulukokoelma Elämänkaari

  Entiset nuoret esiintyy. Tilaisuudessa kuullaan Milla Kiviojan, Anna-Mari Kaskisen, Susanne Kallojärven ja Aale Tynnin tekstejä, sekä Pekka Simojoen, Mikko Alatalo-Harri Rinteen, Petri Laaksosen ja Lasse Heikkilän lauluja.

  Tilaisuus on maksuton.

Palsa-museo

(Kivitie 14 b, 99100 Kittilä)

 

Taidemuseo Einari Junttila

(Sammontie 5, 99100 Kittilä)

 

Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry: Bandoneonisti Henrik Sandås pop-up konsertit narikalla Kittilän kirkonkylällä