Ajankohtaista

Staalon Festit Kittilän kylänraitilla taithen ja kaupan päivänä 17.9.2022

Kittiläläinen paikallinen rikas kulttuuritarjonta tulee raikkaalla otteella kaikkien ulottuville lauantaina 17.9.2022. Tapahtuma tuo muun muassa mielenkiintoisia työpajoja, kulttuuria, ohjelmaa lapsille ja nuorille ja vilkasta kaupankäyntiä syyskuiseen viikonloppuun. Tänä vuonna Kittilän kunnan vapaa-ajanpalvelut; kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi sekä kirjasto tuottavat festien sisällön tiiviissä yhteistyössä. Mukana järjestelyissä ovat myös aikaisempien vuosien tapaan useat paikalliset toimijat.

Tapahtuman ohjelma päivitetään näille sivuille. Ohjelma elää koko ajan ja esiintymisiä julkistetaan aivan tapahtumapäivään saakka; seuraa siis ilmoittelua sivuilla staalonfestit.fi sekä tapahtuman Facebook-sivulla facebook.com/staalonfestit/ ja Instagram-sivulla instagram.com/staalon_festit

Pidätämme oikeuden myös ohjelman muutoksiin tarpeen vaatiessa.

 

Reidar Särestöniemen elämäkertaa kirjoittava kulttuuritoimittaja Noora Vaarala Kittilän kirjastolla

Kulttuuritoimittaja Noora Vaarala on tavattavissa Staalon Festeillä Kittilän kirjastolla. Noora on kasvanut Kittilässä ja asuu Helsingissä. Hän on tällä hetkellä töissä Helsingin Sanomien sunnuntaiosastolla ja palaa syksyllä freelanceriksi. Noora on aiemmin kirjoittanut lastenkirjan ja toimittanut esseekokoelman.

Staalon Festeillä Vaarala kertoo tekeillä olevasta Reidar Särestöniemen elämäkerrasta. “Elämäkerrassa keskitytään erityisesti rakkauteen: ketä ja mitä Reidar Särestöniemi rakasti, miten hän ilmaisi rakkauttaan, miten se näkyi taiteessa. Ei vain romanttista rakkautta ihmisiin vaan myös rakkautta luontoon, väreihin, Lappiin.” Noora kuvailee. Reidarin tarina oli vaivannut häntä vuosien ajan, hänen mielestä Särestöniemestä on kuvattu yksipuolinen julkisuuskuva stereotyyppisenä kuvataiteilijana. Elämänkerran kautta etsitään sitä oikeaa Särestöniemeä, joka ei aikanaan uskaltanut olla sitä mitä oli, lisäksi Reidarin kokemukset syrjinnästä ja ajatukset monimuotoisuuden säilymisestä ovat ajankohtaisia tässä ajassa.

Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

 

Kirjailija Juhani Karila Kittilän kirjastolla

Kirjailija Juhani Karila on tavattavissa Kittilän kirjastolla. Juhani on kotoisin Lapista Pelkosenniemeltä Kairalan kylästä. Hän on valmistunut tiedotusopin maisteriksi Tampereen yliopistosta ja työskennellyt toimittajana mm. Aamulehdessä ja Helsingin Sanomissa.

Karila voitti J. H. Erkon kirjoituskilpailun vuonna 2010. Raati kutsui hänen tekstiään ”huh-proosaksi”. Karila jatkoi nopeatempoisen tyylinsä soveltamista esikoisnovellikokoelmassaan Gorilla. Kirja sai kiittävän vastaanoton ja sijoittui toiseksi Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailussa.

Staalon Festeillä Juhani kertoo mm. Kalevi Jäntti ja Jarkko Laine palkintojen saaneesta kirjastaan Pienen hauen pyydystys sekä uudesta työn alla olevasta romaanistaan.

Aikataulu tarkentuu myöhemmin.